7 ASPECTE DE AVUT ÎN VEDERE ÎNAINTE DE A FACE CADOU UN ANIMAL DE COMPANIE CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR - Royal Canin
Home 7 ASPECTE DE AVUT ÎN VEDERE ÎNAINTE DE A FACE CADOU UN ANIMAL DE COMPANIE CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR

Home

Imprimare

7 ASPECTE DE AVUT ÎN VEDERE ÎNAINTE DE A FACE CADOU UN ANIMAL DE COMPANIE CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR

Ați trecut un câine sau o pisică pe lista de cadouri de sărbători? Motivul pentru care animalele de companie sunt mai mult decât un simplu cadou - și cum să plănuiți un eveniment care să conteze realmente 

A sosit anotimpul cadourilor și acum este momentul să începeți cumpărăturile pentru a găsi cadoul perfect pentru fiecare dintre cei de pe lista dumneavoastră. În magazinele convenționale și în cele on-line s-a dat deja startul în cursa pentru darurile perfecte care să aducă acea bucurie nemărginită în inima celor care le vor primi – oferta este variată: de la gadget-urile de ultimă generație la jucăriile în cea mai mare vogă.

Există însă ceva ce nu veți găsi pe listele publicate de cadouri. Dintr-un motiv foarte întemeiat: animalele de companie sunt mult mai mult decât un simplu cadou.

Numeroși experți - de la medici veterinari  la specialiști în comportamentul animalelor - recomandă să privim ideea dăruirii unui animal de companie dintr-o perspectivă diferită. Spre deosebire de jucării, gadget-uri, haine sau bijuterii, animalele de companie sunt cadouri cu termen lung de valabilitate: nu sunt doar un cadou de sezon, ci un cadou pentru o viață. Un animal  de companie nu se oferă cadou; pentru un animal de companie este nevoie de planificare.

Înainte ca cineva să devină proprietarul unui animal, trebuie avute în vedere următoarele aspecte, pentru a putea să-și asume și responsabilitatea socială pentru el:

1. Identificarea animalului de companie potrivit

Există diferite feluri de câini și pisici, așa încât este important să se pună totul în balanță pentru a putea hotărî care tipologie este cea mai potrivită pentru viitorul proprietar. Gândiți-vă la nivelul de energie, temperamentul, nevoile de îngrijire și talia câinelui sau pisicii. De exemplu, câinii au nevoie de stimulare mentală, exercițiu și joacă, însă unele rase au nevoie de mai mult spațiu decât altele.

Identificarea animalului de companie potrivit

2. Bunăstarea pisicii sau a câinelui trebuie pusă pe primul plan

„Câinii și pisicile aduc numeroase beneficii stării fizice și mentale a celor tineri, a celor mai puțin tineri, precum și a celorlalți din jurul lor”, spune Dr. Kersti Seksel, cunoscut medic veterinar și specialist în comportamentul animalelor din Australia. „Mulți oameni subestimează însă timpul și efortul de care este nevoie pentru a îngriji un animal de companie. Din păcate, ca urmare a acestui fapt, multe dintre acestea sunt părăsite la adăposturile pentru animale din cauza problemelor de comportament sau din cauză că proprietarul realizează că animalul nu se potrivește stilului său de viață. De aceea este extrem de important ca toată lumea să înțeleagă responsabilitatea pe care o implică deținerea unui animal de companie, pe durata întregii sale vieți. Pentru a scoate la iveală tot ce este mai bun în dumneavoastră și în animalul dumneavoastră de companie, va trebui să vă luați angajamentul de a-i oferi mult timp și multă atenție – ceea ce s-ar putea să nu fie întotdeauna comod pentru dumneavoastră.

Bunăstarea pisicii sau a câinelui trebuie pusă pe primul plan

3. Pregătirea unei primiri călduroase

Perioada sărbătorilor este foarte aglomerată, plină de festivități și de întâlniri cu prietenii și cu familia. Este posibil să nu dispuneți de timpul necesar pentru a vă ajuta cățelul sau pisica să se acomodeze cu noul său mediu de viață pe parcursul acelor prime zile și săptămâni atât de importante, motiv pentru care poate fi mai bine pentru toți cei implicați - proprietari și animale - să așteptați până după sărbători.

Pregătirea unei primiri călduroase

4. Implicarea tuturor

Fără animale de companie nedorite. Implicați-i pe toți cei care vor locui cu pisica sau câinele în luarea deciziei privind alegerea animalului potrivit. Același lucru este valabil și atunci când hotărâți cine va avea grijă de noul animal. PONT: Creați un tabel de activități pentru a urmări programul și activitățile animalului și alocați, de asemenea, fiecăruia dintre cei implicați sarcinile pentru care sunt responsabili. Hotărâți cine va fi principalul responsabil cu îngrijirea animalului și dacă este suficient de matur pentru a-și asuma o responsabilitate atât de mare. Cine va fi însărcinat să hrănească animalul, să îl plimbe sau să îi asigure zilnic mișcarea de care are nevoie, să îl spele sau pieptene, să îi curețe litiera și să stabilească programările la medicul veterinar? Ce se va întâmpla cu animalul în timpul în care veți fi la serviciu la plecați în călătorie? Va fi nevoie să planificați modul în care sunt acoperite nevoile animalului dumneavoastră de companie, chiar și atunci când dumneavoastră nu vă puteți ocupa de aceasta.

Implicarea tuturor

5. Pregătirea pentru situațiile neprevăzute

Nu ar trebui să vă surprindă: îngrijirea unui animal de companie poate să vă coste destul de mult, dar orice proprietar vă va spune că merită osteneala. Suplimentar față de achiziția în sine, se adaugă aprovizionarea cu lucrurile de bază și îngrijirea regulată, iar experții recomandă să aveți tot timpul bani puși de-o parte pentru cheltuieli neprevăzute - ocazional alimentația specială, asigurarea pentru animale și asistența medicală pentru eventuale probleme de sănătate.

Pregătirea pentru situațiile neprevăzute

6. Identificarea unui medic veterinar

Înainte de a aduce un animal de companie acasă, numeroși crescători și proprietari de adăposturi recomandă să găsiți un medic veterinar. Medicii veterinari asigură vaccinările importante, asistența medicală preventivă și examenele medicale regulate. Tot ei vă pot ajuta și să identificați hrana potrivită pentru rasa, vârsta, nivelul de activitate și starea de sănătate a animalului dumneavoastră.

Identificarea unui medic veterinar

7. Crearea unui pachet de pornire cu elementele de bază pentru îngrijirea animalului

Un Welcome Home Kit este perfect și poate fi un cadou apreciat pentru oricine știți că se gândește să adopte un câine sau o pisică. Articole care să fie incluse în pachet: un ambalaj de hrană premium în funcție de rasa, vârsta și nevoile unice ale animalului; instrumente de bază pentru îngrijire; zgardă; lesă; plăcuță de identificare pe care să fie înscrise numele și numerele de telefon ale proprietarului și medicului veterinar și un tablou programator pe care să fie înscrise rutinele zilnice, datele de referință, datele importante și informațiile de contact esențiale.

Elementele de bază pentru îngrijirea animalului

Vizualizați materialul nostru video de sărbători care vă va aminti să priviți lucrurile mereu și din altă perspectivă, deoarece toate animalele de companie își doresc să aibă un cămin pentru totdeauna.

  • facebook
  • youtube