Home » Game Caini » Nutritie Sanatoasa adaptata RASEI » Bichon Maltez

Bichon Maltez

8316

8279 8278 8317 8322

Elegant pana in varful cozii

Bichonul  este  una  dintre  cele  mai  vechi  rase de caini. Numele  de  Bichon  Maltez  a  indus  in eroare,  multi  crezand  ca  aceasta  rasa  isi are originile in insula Malta. Fals! Termenul  «Maltez» se trage din vocabularul semitic, si   inseamna   refugiu   sau   port,   facand referinta  la  modul  de  viata  pe  care  il practicau stramosii Bichonului.

La origine, acesti caini populau porturile de la Marea Mediterana, si se hraneau cu soarecii din zona portuara sau din calele corabiilor. Pe parcursul secolului I i.Hr., Bichonii erau de asemenea  folositi  ca  moneda  de  schimb  sau cadou  in  timpul  misiunilor  diplomatice. Mult mai  tarziu,  in  secolul  al  15-lea,  s-au  bucurat de  o  raspandire  ampla,  pe  teritoriul  Europei. 

Temperament

Micutul caine nu rateaza nici un truc. Este plin de viata, vesel si jucaus, si mai ales extrem de afectuos cu stapanul, pe care pare sa il venereze.  Prin  urmare  nu  este  un  caine  dificil  de dresat,  cu  conditia  de  a  ramane  fermi  in  fata micilor capricii.

Un bun competitor

Deosebit   de   inteligent,   sensibil   si reactiv, Bichonul invata rapid - aceste calitati  il  ajuta  sa  exceleze  in  cadrul competitiilor de agilitate si obedienta.

Un catel elegant, din cap si pana in varful cozii.

Capul acestor caini este  mai  mare  decat  in  mod  obisnuit  in categoria de talie MINI si mai mult lat decat lung. Ochii mari, cu expresie vie si alerta. Inchisi la culoare, cu pleoape negre. Deasa, stralucitoare si matasoasa, roba cainilor din rasa Maltese se remarca prin albul imaculat. Nuantele  pale  de culoarea fildesului sau  galben stins sunt permise, cu conditia sa nu dea impresia de roba murdara. 

Ingrijirea robei: o prioritate

Roba fina a unui Bichon trebuie periata in totalitate, zilnic, pentru a evita formarea caltilor. Periati de la radacina pana la capatul firelor de par, pentru a elimina praful si nodurile din blana. Incheiati cu un pieptene, prin realizarea unei carari, de la gat catre coada, de-a lungul coloanei vertebrale. Realizati apoi pe cap un mot, pe care il prindeti cu ajutorul unui elastic de par sau clama. Aceasta operatiune previne  ruperea  firelor  de  par  lungi si  fragile  ale Bichonului.

Curatati-i  cu  grija  ochii  si  mustatile  dupa  fiecare masa,  pentru  a  evita  aparitia  petelor  galbui  pe blana. In cazul in care lacrimile pateaza blana din jurul ochilor, curatati-i ochii si insistati cu delicatete asupra zonelelor afectate, cu  ajutorul  degetului  aratator  si  a  degetului  mare.  Puteti  cere  sfatul  unui crescator atunci cand considerati ca aveti nevoie de un sfat util.

Faceti-i o baie o data pe luna, cu conditia ca inainte sa ii periati eficient blana. La fel ca majoritatea cainilor de talie mica, Bichonul este predispus la aparitia problemelor dentare, prin urmare, este necesar sa se efectueze un detartraj regulat, de catre medicul veterinar.

Un apetit capricios

Bichonul  poate  fi  uneori  greu  de  multumit. Asigurati-va ca ii administrati o hrana palatabila, pe care nu o poate refuza. Bucuros de companie. Bichonul  nu  are  nevoie  de  mult  spatiu  pentru a  se  simti  confortabil,  insa  atunci  cand  este lasat  singur  in  apartament  pentru  o  perioada indelungata, sufera.

Despre cainii Bichon Maltez si tipul de hrana adaptat acestora. Consulta rubrica noastra de mancare pentru caini, in functie de rasa. Afla si tipul de hrana potrivit pentru cainii Yorkshire Terrier, Westie sau Teckel.

© Copyright Royal Canin 2012
Toate drepturile rezervate
Termeni si Conditii