Home » Game Caini » Nutritie Sanatoasa adaptata RASEI » Shih tzu

Shih tzu

1172 cover

1172 164 1931 692 1378

Shih Tzu - o rasa miniaturala, cu o roba somptuoasa

Momentul exact al aparitiei rasei Shih Tzu nu este cunoscut cu certitudine, insa multi afirma ca originile ei se afla in Tibet.

Cainii din aceasta rasa au avut un rol in ceremoniile religioase ale templelor din Lhasa, insa ulterior au fost introdusi curtea imperiala a Chinei. Aici a fost creata rasa Shih Tzu Kou a carei denumire amintea de simbolicul "leu de Tibet", datorita coloritului auriu al robei. Acesti caini au fost foarte indragiti in timpul dinastiei Ming, fiind crescuti ca animale de casa.

Astazi se considera ca rasa Shih Tzu s-a nascut cel mai probabil din Lhasa Apsos (cainii de Tibet) imperecheati cu rasa Pekinez.

 

O roba bogata care necesita ingrijire

Roba bogata este cu siguranta una din caracteristicile cele mai seducatoare ale acestei rase. Roba este lunga si deasa cu un strat profund pufos, fiind necesara toaletarea zilnica.

O piele deosebit de sensibila

Problemele cutanate sunt o categorie de afectiuni care sunt din ce in ce mai frecvente in tarile industrializate. Deoarece cainii locuiesc in acelasi mediu, acestia sunt si ei afectati. Sensibilitatea cutanata a cainilor din rasa

Shih Tzu este vizibila prin reactii ale sistemului imunitar la anumiti factori alergeni din mediu precum praf, capuse si polen.

Dintii si maxilarele au nevoie de protectie

Cainii care au o greutate mai mica de 10 kg sufera de afectiuni orale si dentare de la o varsta foarte frageda. Acestea sunt datorate unei igiene orale necorespunzatoare, activitatii de masticatie reduse si sperantei mari de viata. 

Morfologie specifica maxilofaciala

Shih Tzu este o rasa brahicefalica: capul sau mic este mai degraba lat decat lunguiet, cu un stop evident si o mandibula scurta. Aceste caracteristici faciale pot ingreuna prehensiunea. De asemenea, ca in cazul altor rase de talie mica, sunt predispusi la formarea de tartru si placa dentara. O hrana care este adaptata tipului facial ii va permite sa mestece corespunzator si, prin urmare, sa fie asigurata o igiena buco-dentara prin efectul de periaj asupra dintilor.

Despre cainii Shih Tzu si tipul de hrana adaptat acestora. Consulta rubrica noastra de mancare pentru caini, in functie de rasa. Afla si tipul de hrana potrivit pentru cainii Chiuhuahua, Bichon Maltez sau Westie.

© Copyright Royal Canin 2012
Toate drepturile rezervate
Termeni si Conditii