Home » Game Caini » Nutritie Sanatoasa adaptata RASEI » Teckel

Teckel

cover teckel

1024 9121 9130 9140

Un caine de talie mica, dar inimos!

Renumit pentru instinctul de vanator, Teckel-ul a fost cunoscut inca din Evul Mediu. Numele rasei vine de la cuvantul german „dack” care inseamna bursuc, iar cainii din rasa Dachshund s-au evidentiat repede ca niste vanatori foarte vigilenti.

Este singura rasa reprezentativa pentru categoria sa in cadrul FCI*. Exista trei talii diferite: standard, pitic, Kanichen si pot avea trei variante de blana: sarmoasa (ondulata), scurta si lunga.

O constitutie unica: mic de statura cu membre curbate

Aceasta trasatura ereditara este datorata unei modificari in dezvoltarea sistemului osos numita condrodistrofie. Cartilajele oaselor lungi se osifica prematur, ceea ce duce la stagnarea timpurie a cresterii membrelor.

O coloana vertebrala solicitata

Cu cat sunt picioarele mai scurte, cu atat pot absorbi mai putine socuri, si cu atat mai putin coloana vertebrala poate prelua vibratiile. Prin urmare pot aparea discopatii.

Longevitate crescuta

Cu o speranta de viata de aproximativ 12 ani, Teckel-ul poate fi ajutat sa faca fata riscurilor cauzate de imbatranire de la o etapa cat mai timpurie. Astfel, semnele clasice de imbatranire precum: apatia si lipsa apetitului, problemele articulare pot fi intarziate...

Fiti atenti la igiena orala

Teckel-ul este una dintre rasele cele mai afectate de parodontoza, odata cu avansarea in varsta. O igiena orala corecta este prin urmare esentiala in combaterea tartrului si pentru a preveni pierderea dintilor.

Despre cainii Teckel si tipul de hrana adaptat acestora. Consulta rubrica noastra de mancare pentru caini, in functie de rasa. Afla si tipul de hrana potrivit pentru Bichon Maltez, Buldog Englez sau Schnautzer.

© Copyright Royal Canin 2012
Toate drepturile rezervate
Termeni si Conditii