Convieţuirea alături de căţel

Imprimare
Australian Shepherd

Cum să alegeți cățelul potrivit

Conviețuirea alături de un câine este o decizie care implică asumarea unor obligații pentru o perioadă îndelungată, iar de aceea trebuie să vă gândiți bine la acest aspect înainte de a lua o decizie. Un câine trăiește, în medie, mai mult de zece ani. Prin urmare, ar trebui să alegeți un câine ale cărui necesități se potrivesc stilului dumneavoastră de viață, dar și să învățați să convieţuiți alături de el.

Bichon Frise, German Shepherd, Shar-Pei

Ce rasă să alegeți?

Câinele Ciobănesc German pare să fie ascultător, Labradorul afectuos cu copiii, Ogarul independent... Cu toate acestea, niciun câine nu poate fi clasificat atât de categoric. De fapt, o rasă trebuie aleasă în funcție de rolul pe care doriți să îl aibă câinele dumneavoastră, raportat la greutatea și mărimea lui. Desigur, alegerea unui Yorkshire Terrier drept câine de pază pe o proprietate întinsă ca suprafață pare la fel de nepotrivită ca aceea de a încuia pentru o zi întreagă un Mastiff German sau un Câine de Pirinei într-un apartament. Ca regulă generală, un câine de talie mică, deși mai agitat, va necesita mai puțin spațiu vital decât un câine de talie medie; cât despre un câine de talie mare, acesta are întotdeauna nevoie de un spațiu de locuit mai mare. Indiferent de rasa aleasă, ar trebui să aveți întotdeauna în vedere faptul că fiecare câine trebuie să primească atenție de la stăpânul său de mai multe ori pe zi. Pentru a întelege corespunzător care sunt opțiunile potrivite și a vă consolida alegerea, ar trebui să obțineți informații de la cluburile câinilor de rasă sau de la crescători. Concursurile canine sunt locuri ideale pentru a descoperi întreaga diversitate a raselor de câini și pentru a discuta cu crescători profesioniști de animale de rasă.

Labrador Retriever

Mascul sau femelă?

Talia femelei este în general mai mică decât cea a masculului, acesta putând fi un criteriu de alegere. Principalul inconvenient apare însă în perioadele de împerechere care au loc de două ori pe an, în general primăvara și toamna. Acestea conduc întotdeauna la adunarea laolaltă a masculilor care-și demonstrează determinarea tenace.

English Cocker

De unde să procurați un câine?

Este mai indicat să vă cumpărați cățelul de la un crescător specializat în rasa respectivă. Cățelul este născut din exemplare pe care le cunoaște bine, pe care le-a selectat și despre care vă poate povesti. El vă oferă astfel garanția că puiul îndeplinește criteriile morfologice stabilite în standardul rasei. Același lucru este valabil pentru cele mai importante trăsături ale temperamentului său. Se recomandă o vizită la canisă, ce vă permite să o vedeți pe mama puilor, să cunoașteți condițiile de viață ale cățelului din momentul naşterii și să aveți posibilitatea de a vorbi cu crescătorul. În calitate de profesionist, acesta va dori cu siguranță să se asigure că alegerea acelei rase este compatibilă cu stilul de viață al cumpărătorului. O listă a caniselor poate fi pusă la dispoziție de către asociațiile canine, medici veterinari sau cluburi ale câinilor de rasă.

  • facebook
  • youtube