Convieţuirea alături de căţel

Imprimare
Bavarian Mountain Dog

Cum îl ajutăm să se acomodeze ușor

Fie că este vorba despre un câine adult sau un cățel proaspăt separat de mama lui, primirea lui în noul său cămin trebuie pregătită. Imediat după sosirea lui trebuie aplicate o serie de reguli, menite să ajute câinele să-și găsească mai ușor locul în noul cămin.

La sosire, cățelul urmează să descopere membrii familiei și mediul în care va trăi de acum înainte. Ca regulă generală, este nevoie de o zi sau două pentru ca puiul de câine să se adapteze. Întâmpinat cu calm și blândețe, el va avea curând locuri preferate în care se va simți confortabil.

German Shepherd

Un animal de haită în casa ta

Câinele este un animal de haită. El își găsește echilibrul în stabilitatea și ierarhia haitei. De aceea, el trebuie să înțeleagă că omul este cel care domină. Această regulă se adresează tuturor câinilor, indiferent de talia lor, și împiedică animalul să devină „tiranul” în familie. Ceea ce contează este să aveți un comportament consecvent. De îndată ce sosește, cățelul ar trebui întâmpinat cu blândețe pentru a se liniști, dar și cu fermitate cu privire la ceea ce este interzis. Astfel, relația de încredere care se stabilește cu timpul între câine și stăpânul lui nu este perturbată.

Miniature Continental Papillon Spaniel

Ce este și ce nu este permis

Câinele poate face foarte repede diferența între ce este și ce nu este permis. De exemplu, dacă tolerați faptul că stă pe canapea sau pe pat în primele zile, nu va fi ușor să îl desprindeți de acolo mai târziu. Prin urmare, este important să îi arătați cine este stăpânul în casă, interzicându-i să se urce în pat și atribuindu-i propriile jucării. Ar trebui, de asemenea, să îi alegeți un loc unde va mânca, liniștit și retras, și să-i interziceți să vină și să cerșească de mâncare după cum crede de cuviință. Este important ca el să aibă, de asemenea, un loc stabilit unde să doarmă, un covoraș sau o cușcă, așezată întotdeauna departe de uși sau ferestre, astfel încât să nu aibă impresia că deține controlul asupra sosirilor și plecărilor din casă.

Bichon Maltese

Echipamentul care trebuie asigurat

Ceea ce ar trebui să îi oferiți pentru a se acomoda este simplu, dar indispensabil. În primul rând, aveți nevoie de o zgardă și de o lesă pentru plimbări, împreună cu două castroane rezervate pentru el; primul pentru mâncare, iar celălalt pentru apă. Ar fi bine să optați pentru recipiente separate, din oțel inoxidabil, sticlă sau ceramică, ce sunt ușor de curățat și nu păstrează mirosurile. În plus, anumiți câini dezvolă alergii cutanate la contactul cu plasticul. Va trebui să vă asiguraţi că are întotdeauna apă proaspătă la dispoziție și că bolurile lui sunt mereu curate. Un coș de dormit va permite stabilirea clară a unui loc dedicat odihnei. De asemenea, ar trebui să țineți seama de ustensilele necesare pentru îngrijirea blănii, în funcție de tipul de său de păr. Câteva jucării, potrivite pentru vârsta lui, vor completa echipamentul necesar pentru ca noul venit să se adapteze în mod corespunzător.

Jack Russel Terrier

Siguranța

Un cățel se confruntă cu numeroase pericole potențiale. Deşi doarme mult, ar fi indicat să-l supravegheați cu atenție, chiar dacă aceasta înseamnă, pentru o absență de câteva ore, să-l așezați într-o încăpere în care nu există niciun pericol. Scările ce implică riscuri de cădere de la înălțime, dormitoarele copiilor ce găzduiesc jucării care pot fi roase sau înghițite, sunt unele dintre locurile în care ar fi bine să-i interziceți accesul.

  • facebook
  • youtube