Home Nutriția Sănătoasă Abordarea Royal Canin Alegerea istorică a Nutriției Sănătoase

Abordarea Royal Canin

Imprimare
Alegerea istorică a Nutriției Sănătoase

Nutriția Sănătoasă, misiunea noastră

Misiunea Royal Canin a fost dintotdeauna Nutriţia Sănătoasă. Aceasta este caracterizată printr-un echilibru precis între aproximativ 50 de nutrienți (proteine, lipide, carbohidrați, aminoacizi, acizi grași, săruri minerale, vitamine și oligoelemente). Modul în care sunt concepute rețetele produselor noastre corespunde unui puzzle complex, a cărui construcție permite garantarea unei formule nutriționale constante, care respectă nevoile reale și specifice ale pisicilor și câinilor.

Aceasta este singura abordare strict științifică, de vreme ce plasează nevoile animalului în centrul procesului de creare a formulei: într-adevăr, ingredientele folosite sunt selectate pentru calitatea nutrienților pe care îi furnizează și pentru beneficiile nutriționale ale acestora. Filosofia nutrițională Royal Canin exclude toate procedurile care tind să evidențieze materiile prime cunoscute pentru proprietățile lor gustative (miel, somon, vânat etc.). 

Știință în mișcare

Nutriția dedicată câinilor și pisicilor este o știință care urmărește să identifice nutrienții esențiali și rolul pe care aceștia îl joacă, în funcție de consum. Acesta este un domeniu în care ne însușim constant noi cunoștințe: numărul de publicații în care se face referire la cuvintele cheie „sănătate” și „nutriţie” s-au dublat într-un deceniu, fiind înregistrate 2746 în 2009, comparativ cu un număr de 1241 în 1995.

 

În fiecare an, pe piaţă îşi face apariţia un nou set de produse și formule nutriţionale destinate animalelor de companie, acesta conţinând, pe lângă nutrienții esenţiali care susţin starea de sănătate, elemente naturale destinate prevenirii unui număr de riscuri de îmbolnăviri și protejării organismului. 

Se estimează că speranţa de viaţă a câinilor, de exemplu, a crescut cu 3 ani în decursul ultimilor 15 ani. 

În prezent, rețetele produselor destinate animalelor pot fi create potrivit nevoilor specifice, predispozițiilor genetice bine identificate care trebuie prevenite, sau altor specificităţi descoperite prin intermediul cercetărilor în curs de derulare. Oamenii de ştiinţă și principalii producători de hrană pentru animale au convenit că hrana câinilor ar trebui să fie diferită în funcţie de vârstă - pui, adulţi sau seniori -și în funcție de talie - mică, medie, mare sau gigant. 

Cât despre pisici, am identificat diferitele nevoi nutriționale ale acestora în funcţie de vârstă, dar și în funcție de stilul lor de viață, sensibilitate și chiar rasă (Persane, Maine Coon și Siameze, de exemplu). 

Grație celor mai recente progrese înregistrate în domeniul cunoștințelor științifice, conceptul de hrană a evoluat către acela de Nutriție de Prevenție  şi, acolo unde este cazul, Nutriţie Sănătoasă sau Nutriţie destinată Tratamentului, prin suportul în prevenirea sau vindecarea anumitor afecțiuni.

  • facebook
  • youtube