Abordarea Royal Canin

Imprimare
Dezvoltarea crochetelor

Inovarea și dezvoltarea constantă desfășurată în Campusul Royal Canin din Franța și folosirea unor echipamente avansate, precum „Texturometrul” – un instrument ce măsoară densitatea crochetei și  forța necesară pentru masticația ori spargerea ei. Acest instrument special ne permite să concepem crochete special adaptate abilităților diferite ale multiplelor rase de câini și pisici de a face prehensiunea și masticația produselor noastre. 

Luăm, de asemenea, în considerare dimensiunea, forma, textura și densitatea atunci când concepem crochetele, pentru a le adapta caracteristicilor specifice și cerințelor fiecărei rase de câine sau pisică. 

Câinii din rasa Labrador Retriever, de exemplu, sunt cunoscuți pentru consumarea rapidă a hranei, fără a o mesteca. În urma cercetărilor ample, am dezvoltat o crochetă adaptată care contribuie la mestecarea ei și la încetinirea vitezei de ingestie.

Pisica din rasa Persană, pe de altă parte, este cunoscută pentru robă lungă și frumoasă și fizionomia specifică (maxilar brahicefalic). Aceasta își folosește partea inferioară a limbii pentru a apuca crocheta, de aceea am creat pentru ea o crochetă în formă de migdală care facilitează hrănirea. 

Vârsta și talia câinelui sau a pisicii sunt, de asemenea, importante când vine vorba de dimensiunea și textura crochetei. De exemplu, crocheta pentru un câine de talie gigant este mult mai mare și mai făramicioasă decât este crocheta pentru un pui de câine de talie mică, care are nevoie de o crochetă mai mică și mai puțin dură. 

De ce este atat de importantă adaptarea crochetei?

Deoarece forma și dimensiunea crochetei pot influența multe aspecte, precum:

Sănătatea dentară - Este important că dinții pisicii sau câinelui să străpungă crocheta, pentru a crea astfel efectul de periaj. Acest lucru poate ajuta la reducerea plăcii dentare, care cauzează tartru, și contribuie la menținerea unei bune sănătăți orale.  

Digestia – Cu cât o pisică sau un câine trebuie să mestece mai îndelung crochetele, cu atât viteza de ingerare este mai lentă, ceea ce poate contribui și la îmbunătățirea digestiei. 

Sațietatea – Densitatea crochetei poate contribui la reducerea senzației de foame între mese prin crearea unei senzații de sațietate. Acest aspect ajută câinii și pisicile să simtă starea de satisfacție digestivă și să își mențină greutatea optimă.

Palatabilitatea – Câinii și, în special, pisicile sunt foarte sensibili la modul în care percep gustul hranei.  Densitatea  și dimensiunea optimă a crochetei pot accentua savoarea hranei și pot contribui pozitiv la experiența de hrănire.

Produsele noastre nu sunt create luând în considerare preferințele cumpărătorului (omului), în schimb ne bazăm în crearea rețetelor pe cunoștințele noastre despre câini și pisici. De aceea, Royal Canin nu va crea niciodată crochete în formă de mici oase sau pește. Concepem crochete unice și adaptate cerințelor specifice ale câinilor și pisicilor. 

  • facebook
  • youtube