Home Nutriția Sănătoasă Abordarea Royal Canin Obiectivele Nutriției Sănătoase

Abordarea Royal Canin

Imprimare
Obiectivele Nutriției Sănătoase

Cele patru obiective ale unei Nutriții Sănătoase

Datorită cercetărilor științifice și celor din domeniul veterinar, conceptul tradițional de nutriție, și anume, dezvoltarea, susținerea și furnizarea de energie corpului, are în prezent și o dimensiune preventivă și, în anumite condiții, una curativă. Aceste noi dimensiuni marchează nașterea conceptului de Nutriție Sănătoasă.

Nutriția urmărește patru obiective

Dezvoltarea și întreținerea funcțiilor organismului

Aminoacizii, mineralele, oligoelementele, vitaminele și acizii grași, răspund nevoilor nutriționale de bază pentru întreținerea și dezvoltarea organismului.

Furnizarea de energie

Lipidele și carbohidrații reprezintă principalele surse de energie pentru câini. Pisicile sunt, de asemenea, dependente de proteine pentru metabolismul lor energetic.

Hrănire și prevenție

Unele substanțe nutritive sunt integrate (antioxidanți, prebiotice, fibre, acizi grași esențiali etc.), pentru a ajuta la reducerea riscului apariției unor afecțiuni, precum cele renale, digestive și/sau pentru a preveni efectele îmbătrânirii.

Hrănire și îngrijire

Anumiți nutrienți sunt adăugați iar alții sunt limitați în compoziția hranei, pentru a susține procese terapeutice sau convalescența, ajutând animalele de companie să se recupereze în urma anumitor boli.

  • facebook
  • youtube