Alte nutrimente

Imprimare

Aloe vera

Aloe vera are mai multe proprietăţi care se combină, declanşând astfel o acţiune deosebit de benefică la nivelul pielii. Aceasta activează sinteza de colagen, care este un promotor de vindecare în cazul aplicării locale pe zone cu arsuri. Aloe vera mai are şi o acțiune anti-inflamatorie, stimulând funcţia imună (prevenind infecţiile locale) și luptând împotriva mecanismelor de oxidare.

Câteva informații de bază

Aloe vera a fost utilizată încă din timpul Egiptului antic, 1500 î.e.n., datorită calităților sale terapeutice bine cunoscute în tratarea arsurilor, infecţiilor și paraziţilor cutanaţi. În latină, „aloe” înseamnă „plantă”, iar „vera” înseamnă „adevărat”.

Rolul pe care îl joacă în corp

Aloe vera

Aloe vera îşi exercită proprietăţile curative în cazul aplicării local sau prin administrare orală. Probabil că aceste proprietăţi se datorează unui efect sinergetic al unor polizaharide specifice - ca acemanan-ul - și unor concentraţii ridicate de aminoacizi, vitaminele E și C, zinc și acizi grași esențiali.

Surse naturale

Aloe vera este un extract din plante din specia Aloe (Liliacea), native din Africa și Mexic. Cele mai eficiente extracte de aloe vera sunt obţinute din frunze.

  • facebook
  • youtube