Alte nutrimente

Imprimare

Condroitina

Această substanţă este folosită pentru a preveni și trata problemele osteo-artritice ale câinilor de talie mare, ale câinilor sportivi sau ale pisicilor și câinilor în vârstă. Cu cât este inclusă în alimentaţie mai devreme, cu atât şansele de limitare a degenerării inevitabile a cartilajului sunt mai bune.

Câteva informații de bază

Sulfatul de condroitină este un carbohidrat care intră în compoziţia glicoz-amino-glicanilor (GAG), ce sunt elemente fundamentale în procesul formării cartilajelor articulare. GAG-urile sunt derivaţi ai sulfaţilor cu masă moleculară mare, care controlează capacitatea de retenţie a apei proteo-glicanilor. În matricea cartilajului, GAG-urile contribuie la hrănirea cartilajului.

Rolul pe care îl joacă în corp

Condroitina

Condroitina este unul dintre principalele substanţe GAG, care sunt ingrediente esenţiale în cartilaj. Acestea contribuie la asigurarea elasticităţii acestuia și absorb impacturile suferite de articulaţii. Principala sa acţiune este aceea de inhibare a efectului enzimelor care se află la originea distrugerii permanente a cartilajului. Acţiunea sa o completează perfect pe aceea a glucozaminei, care stimulează producţia de cartilaj nou.

Surse naturale

Condroitina poate fi extrasă din cartilajul anumitor specii de animale, inclusiv peşte, crustacee, porci și păsări.

  • facebook
  • youtube