Alte nutrimente

Imprimare

Glucozamina

Acest nutriment este recomandat în prevenirea și tratarea problemelor de osteoartrită cu care se confruntă câinii de talie mare, câinii sportivi sau pisicile și câinii în vârstă. Cu cât se adaugă în alimentaţie mai devreme, cu atât şansele de limitare a degenerării inevitabile a cartilajului sunt mai bune.

Câteva informații de bază

Intră în compoziţia glicoz-amino-glicanilor (GAG), care sunt elemente fundamentale ale formării cartilajelor articulare.

Rolul pe care îl joacă în corp

Glucozamina

Glucozamina este una dintre principalele substanţe implicate în formarea cartilajului articular și contribuie la menținearea elasticității acestuia. Principala sa acţiune constă în stimularea formării de cartilaj nou. Aşadar, aceasta are un rol perfect complementar condroitinei care împiedică distrugerea cartilajului vechi.
Glucozamina are şi unele efecte anti-inflamatorii minore. Administrarea de glucozamină este eficientă şi în lupta împotriva cistitei interstițiale la pisici. Mucoasa vezicii este învelită cu un strat protector format din GAG.

Surse naturale

Se găseşte în cartilajul a numeroase animale. Poate fi extrasă cu uşurinţă din cochiliile bogate în chitină ale unor crustacee (de exemplu, creveţi).

  • facebook
  • youtube