Alte nutrimente

Imprimare

Probioticele

Un probiotic este un organism viu administrat oral, având efecte benefice asupra echilibrului florei intestinale, pentru a preveni sau trata tulburările digestive ale animalelor. Consumul regulat de probiotice poate avea chiar un impact benefic asupra stării de sănătate în general, și asupra imunităţii, în particular.

Câteva informații de bază

Peste 90% din celulele corpului sunt, de fapt, bacterii din tractul digestiv. Colonul poate conţine până la 1012 (zece urmat de douăsprezece zerouri) de bacterii per gram!

Rolul pe care îl joacă în corp

Probioticele

Probioticele sunt bacterii „benefice” care pot coloniza intestinul, în detrimentul unor bacterii potențial patogene, dacă sunt ingerate o dată cu alimentele. În cazul oamenilor, consumul regulat de produse din lapte fermentat (cum sunt iaurturile) se bazează pe acelaşi principiu.
Recuperarea câinilor și pisicilor care au suferit de enterită clinică provocată de bacterii poate fi accelerată prin utilizarea unei tulpini speciale de lactobacilli (Lactobacillus acidophilus).

Surse naturale

În prezent, în Europa sunt aprobate spre utilizare ca aditivi în hrana completă pentru pisici și câini două tulpini de probiotice: Lactobacillus acidophilus și Enterococcus faecium.

  • facebook
  • youtube