Home Nutriția Sănătoasă Rolul nutrimentelor Alte nutrimente Scoica verde de Noua Zeelandă (Green-Lipped Mussel)

Alte nutrimente

Imprimare

Scoica verde de Noua Zeelandă (Green-Lipped Mussel)

Extractul de scoică verde de Noua Zeelandă (GLM) are unele proprietăţi care sunt extrem de interesante pentru prevenirea și tratarea osteoartritei. Mai multe studii au indicat o diminuare a nivelului de durere și o îmbunătăţirea a mobilităţii articulare la pacienţi canini cărora le-a fost administrat. GLM ajută la limitarea inflamaţiei, menţine integritatea cartilajului și luptă împotriva leziunilor oxidative.

Câteva informații de bază

Scoicile proaspete, crude, sunt ingrediente tradiționale în alimentația populaţiei Maori care locuieşte pe coasta Noii Zeelande. Incidenţa cazurilor de osteoartrită este mai scăzută în rândul acestei populaţii decât în rândul celor care locuiesc în interiorul insulei, ceea ce a condus la realizarea unui număr de studii asupra acestui fenomen și, astfel, proprietăţile anti-inflamatorii ale acestor scoici au fost dovedite.

Rolul pe care îl joacă în corp

Scoica verde de Noua Zeelandă

Scoicile culese de-a lungul coastei Noii Zeelande beneficiază de o sursă de nutrimente marine reînnoită constant, prin acțiunea curenților. Scoicile acţionează asemenea unui filtru pentru apa marină și reţin nutrimentele esenţiale. Drept urmare, GLM conţin un număr mare de substanţe potențial active care luptă împotriva inflamaţiei artritice: acizi graşi Omega 3, condroitină, glutamină, vitaminele E și C și oligoelemente (zinc, cupru, mangan).

Surse naturale

Pudra de GLM este un extract din pulpa de Perna Canaliculus, sau, așa cum mai este denumită, scoică verde de Noua Zeelandă. Pentru a păstra calităţile terapeutice ale scoicii în timpul extracţiei se impune deosebit de multă atenţie.

  • facebook
  • youtube