Mineralele

Imprimare

Magneziul

Carenţa de magneziu se exprimă prin apariţia tulburărilor nervoase. Aportul de magneziu a fost recomandat îndelung ca metodă de limitare a formării de calculi de struvit (sau fosfați amonio-magnezieni), în special la pisici. În prezent, s-a evidenţiat că menţinerea unui pH acid al urinei este o măsură preventivă mult mai eficientă. Magneziul inhibă formarea de calculi de oxalat de calciu. Câinii sportivi necesită un aport mai mare de magneziu.

Câteva informații de bază

Magneziul este un element mineral major, metal alcalin, calificat în nutriţie ca macroelement datorită cantităţilor mari necesare corpului.

Rolul pe care îl joacă în corp

Magneziul

Magneziul, asemenea calciului și fosforului, este o parte constitutivă a scheletului, căruia îi asigură soliditatea, deşi într-o măsură mai mică decât celelalte două. Pe lângă aceasta, magneziul joacă un rol esenţial şi în buna funcţionare a conducţiei nervoase și a contracţiilor musculare, contribuind la metabolismul energetic general al corpului.

Surse naturale

Magneziul se găseşte în oasele mamiferelor și în surse minerale, asemenea oxidului de magneziu, sau anumitor săruri minerale.

  • facebook
  • youtube