Mineralele

Imprimare

Zincul

Pe lângă efectul general pe care îl are asupra corpului, acest oligoelement este crucial pentru sinteza colagenului și a cheratinei, demonstrându-şi astfel calităţile curative și de stimulare a dezvoltării unei robe frumoase. Carenţele de zinc apar cel mai adesea în cazul administrării de hrană de calitate scăzută, bogată în tărâţe și minerale care previn absorbţia normală a zincului.

Câteva informații de bază

Zincul este un mineral minor, un element de tranziţie, calificat în nutriţie ca oligoelement datorită importanţei sale cantitative reduse, în pofida rolului său vital pentru organism. Rasele de câini nordici prezintă uneori probleme în asimilarea zincului.

Rolul pe care îl joacă în corp

Zincul

Zincul este o coenzimă necesară în numeroase sisteme metabolice. Este esenţial în transportul vitaminei A în sânge și joacă un rol important în reproducţie. Mai mult decât atât, este un element fundamental pentru integritatea pielii și, implicit, şi pentru calitatea firului de păr. În cele din urmă, zincul ajută la eliminarea lactaţilor produşi în timpul depunerii de eforturi musculare scurte şi intense.

Surse naturale

Zincul se întâlneşte sub formă de săruri minerale, dar şi în cereale integrale și în toate produsele de origine animală. Pe durata perioadei de suplimentare, zincul poate fi administrat sub formă organică (gluconat de zinc sau zinc plus metionină) pentru a facilita absorbţia acestuia.

  • facebook
  • youtube