Proteinele

Imprimare

Rolul lor de suport în perioada creșterii, gestației, lactației și efortului fizic

Pisicile și câinii au o nevoie de multe proteine. Unele stări fiziologice sunt mai solicitante decât altele: fenomenele de generare sau regenerare cum sunt, de exemplu, creșterea, gestația, lactația și efortul fizic.

Proteinele

Proteinele sunt molecule formate din aminoacizi, într-un lanţ predefinit, care le determină natura și rolul. Aminoacizii, care sunt produşi prin descompunerea proteinelor alimentare din tractul digestiv, servesc ca bază folosită de corp pentru sintetizarea proteinelor de care acesta are nevoie pentru a-şi construi sau regenera organe și structuri, pentru a transporta anumite molecule, a transmite mesaje de la un organ la altul (hormoni) și a lupta împotriva bolilor (anticorpi), printre altele.

Proteinele se găsesc în formă concentrată în produse de origine animală (carne, pește, ouă, produse lactate) și în unele produse vegetale (gluten din cereale, linte, mazăre, soia, drojdie). Cerealele adăugate în compoziția hranei pentru câini sau pisici ajută, de asemenea, la asigurarea necesarului de proteine.

  • facebook
  • youtube