Home Pisoiul şi Pisica Pisica Stii care sunt cerințele pisicii tale de apartament?

Pisica

Imprimare
Stii care sunt cerințele pisicii tale de apartament?

O pisică ce trăiește exclusiv în casă are nevoi specifice care sunt în strânsă legătură cu stilul său particular de viață. Aceasta petrece mult mai mult timp dormind (18 ore/zi * în medie) și toaletându-se (3-4 ore). Timpul dedicat jocului fiind astfel limitat (mai puțin de 1 oră), iar acest nivel moderat de activitate fizică o expune riscului de a lua în greutate și conduce către un  tranzit intestinal mai lent.

Tendința ei de luare în greutate este de asemenea, o consecință a accesului permanent la hrană. În plus, ea este predispusă să dezvolte probleme are tractului urinar, confruntându-se cu apariția nisipului urinar. Nu în ultimul rând, ea este protejată de variațiile de temperatură ceea ce determină o năpârlire aproape permanentă, care crește cantitatea de păr ingerată ducând astfel la dezvoltarea bezoarelor.

Așadar cum puteți să îi păstrați sănătatea și bunăstarea? Cea mai bună soluție este îmbinarea între o îngrijire completă  și o hrănire adaptată.

Câteva obiceiuri bune, simple, vor îmbunătăți rapid mediul pentru pisica dumneavoastră. Plasați castronul pentru hrană într-o zonă liniștită, departe de litieră, și lăsați castroane cu apă în diferite zone ale casei (pentru a o determina să bea apă). 

Oferiți-i pisicii dvs. cât mai multe jucării (inclusiv jucării care o încurajează să vâneze), plasați în casă rafturi, de diferite înălțimi,  pe care aceasta să le poate folosi și de pe care să poate sări.  

Experții recomandă, de asemenea, hrănirea precisă, adaptată, care are un rol important în stimularea tranzitului intestinal, reducerea mirosului materiilor fecale și menținerea unei greutăți optime.

Gama ROYAL CANIN® INDOOR, creata de experții companiei în colaborare cu medici veterinari și crescători, oferă sfaturi specifice și hrănirea precisă, adaptată tuturor cerințelor pisiciilor ce trăiesc exclusiv în casă.  

Sfaturi pentru menținerea bunăstării pisicii 

ZONA DE HRĂNIRE
 Zona de hrănire

Având în vedere activitățile zilnice ale pisicii dvs. hrănire, somn, joacă, plimbări la litieră – locul de hrănire trebuie să fie situat într-o zonă dedicată.  

 • Optați pentru o zonă liniștită (evitând coridoarele de trecere și zonele zgomotoase), departe de litieră 
 • Alegeți o hrană de calitate, care să corespundă cerințelor specifice ale pisicii dvs.

CASTRONUL CU APĂ
 Castronul cu apă 

Pisicile sterilizate sunt predispuse să dezvolte probleme ale tractului urinar, de aceea este recomandat să bea frecvent apă pe durata zilei.

 • Plasați mai multe castroane cu apa în diferite zone ale casei și înlocuiți zilnic apa.
 • Păstrați o oarecare distanță între castronul cu apa și cel cu hrană, pentru a evită că hrana să cadă în apă.

POLITE
 Polițe 

Pisicile caută în mod natural poziții înalte din care să observe, să se simtă în singuranța dar și pentru a se cățăra și sări.

 • Instalați 1 sau 2 etajere la înălțimi diferite, special pentru pisica dvs.
 • Pe rafturile deja existente (rafturile cu cărți…) alocați-le un spațiu liber  

JUCĂRII PENTRU PISICĂ
 Jucării pentru pisică 

Vânătoarea este una dintre activtatile instinctuale ale pisicii, astfel joaca este esențială pentru sănătatea și bunăstarea ei, în special în cazul pisicilor ce trăiesc exclusiv în casă.

 • Alegeți jucării care încurajează pisică să observe, să urmarasca sau să săra, adică să consume calorii.
 • Oferiți-i mai multe jucării, schimbați-le cam odată pe săptămână

SUPORT PENTRU TOCIREA UNGHIILOR
 Suport pentru tocirea unghiilor

Orice pisică adoră să își tocească unghiile!

 • Suportul pentru tocirea unghiilor este adesea încorporat în ansamblurile de joacă pentru pisici, dar în cazul în care observați urme ale acestei activități pe mobila din casă, încercați să poziționați diferite suporturi prin casă (pe spatele ușilor, de examplu).

LITIERĂ
Litiera 

Pentru a evita stresul, este important să respectați organizarea teritorială a pisicii dvs. astfel încât aceasta să fie constantă și predictibilă

 • 1 sau 2 litiere în zone liniștite și ferite.
 • Pentru 2 pisici, utilizați 3 litiere.
 • Curățați litierele în mod regulat

ZONA DE ODIHNĂ
Zona de odihnă

Atunci când pisica doarme sau se odihnește, evitați să o deranjați, întrucât acest lucru poate fi un factor de stres pentru ea.

 • Creați-i o zonă de odihnă retrasă, departe de alte animale de companie sau de copii
 • Această zonă trebuie să fie poziționată departe de litieră
 • Aranjați-i spații la înălțime, astfel pisica dvs. se va simți în siguranță

 *ROYAL CANIN®  – Date interne

 • facebook
 • youtube