Hrănirea

Imprimare
Abyssinian

Pisica este un animal carnivor

Spre deosebire de om, care este omnivor, pisica este carnivoră, având un organism perfect adaptat acestui stil alimentar. Hrănirea ei cu un produs din gama FELINE HEALTH NUTRITION, adaptat vârstei, rasei, stilului său de viață, sensibilităților specifice și stării fiziologice, reprezintă o contribuție importantă la menținerea stării ei de sănătate.

Cu maxilare concepute să taie, nu să mestece, cu cei 30 de dinți foarte ascuțiți, saliva care nu conține enzime digestive, un stomac conceput pentru a digera rapid „prăzile” înghițite, pisica se distinge printr-un obicei de hrănire foarte specific. Într-adevăr, ronțăind permanent ceva, pisica poate avea 12 până la 18 mese pe zi, cumulând ca durată mai puțin de 30 de minute, distribuite pe o perioadă de 24 de ore. Ingerând doar câteva grame de fiecare dată, hrana ajunge  în stomac în bucăți mari. 

Prin urmare, respectarea nevoilor nutriționale ale pisicii implică administrarea unei hrane specifice, care ia în considerare criteriile legate de stilul de viață sau de vârstă, dar și de starea de sănătate, fiziologică, trăsăturile specifice rasei, sensibilitățile sale speciale, digestive sau cutanate de exemplu, pentru a o însoți cu succes de-a lungul întregii sale vieți. 

Mau Egyptien-Bengal

Pisică de curte sau de apartament?

O pisică care nu are acces la exterior consumă puțină energie. Necesarul normal al unei pisici cu activitate fizică scăzută, cu o greutate de 3,5 kg, non-supraponderală, este de aproximativ 50 g de crochete pe zi (hrană uscată) care conține în jur de 350 kcal/100 g. 

Pentru unele pisici, ce au tendința de a mânca pentru a-și ocupa timpul, este esențial să stabiliți  și să respectați cantitatea de hrană necesară zilnic. În același timp, alegerea unei hrane din gama Nutriție Sănătoasă, cu un aport energetic moderat, este esențială pentru prevenirea excesului de greutate, cu atât mai mult cu cât viața de apartament se asociază adesea cu sterilizarea. De asemenea, reducerea secreției de hormoni sexuali, ce intervine o dată cu sterilizarea, determină în multe ditre cazuri stimularea apetitului pisicii. Greutatea sa ar putea înregistra astfel o creștere de 30% în lunile după sterilizare, dacă hrana nu este administrată controlat. 

O pisică care iese în mod regulat afară are un necesar de energie mai mare, de aproximativ 70 kcal/kg/zi. Această nevoie crește în funcție de timpul petrecut în aer liber, de limitele teritoriului pe care îl are la dispoziție și de variațiile climaterice de pe parcursul anului. Cu toate acestea, regimul alimentar al unei pisici nu se stabilește o dată pentru totdeauna: multe așa-numite pisici „de exterior” pot deveni adevărate pisici „de interior”, când vine iarna! 

O pisică adultă de apartament își petrece aproximativ 30% din timp toaletându-se. Firele de păr pe care le înghite sunt apoi eliminate prin intestin, dar această activitate de îngrijire reprezintă un risc major de formare a ghemurilor de păr (bezoare) în tractul digestiv. Eliminarea naturală a acestor fire de păr poate fi facilitată prin stimularea tranzitului intestinal, cu ajutorul hranei din gama Nutriție Sănătoasă, ce este îmbogățită cu fibre nefermentabile. 

Balinese

În funcție de rasă

Chiar dacă pisicile de rasă trăiesc în general în casă, nevoile lor sunt la fel de diferite ca și constituția și aspectul lor. Între o pisică din rasa Maine Coon, ce cântărește aproximativ 10 kg și are o robă cu păr de lungime medie și maxilare mari și puternice, o Siameză activă, musculoasă, cu păr scurt, o Persană cu părul lung și maxilare brahicefalice și o pisică din rasa Sfinx, fără păr, necesarul nutrițional este diferit și la fel sunt și soluțiile nutriționale oferite de gama FELINE BREED NUTRITION. 

Astfel, pisica Sfinx are nevoie de o hrană bogată în energie pentru a-și menține greutatea, în timp ce Persana trebuie să primească hrană a cărei formă să fie potrivită maxilarului ei unic și substanțe nutritive care să contribuie la sănătatea firului de păr. 

Mau Egyptien.

În funcție de vârstă

De la fătare și până la atingerea maturității, pe durata de viață adultă și apoi de seniorat, pisica are nevoie de o nutriție adaptată vârstei. nevoile nutriționale sunt diferite de la o etapă la alta, iar respectarea lor îi asigură o stare bună de sănătate și o speranță de viață mai mare.

Longevitatea medie a pisicii este de 14 ani, dar nici pisicile de peste 20 de ani nu sunt o raritate. O îngrijire atentă și o hrană din gama FELINE HEALTH NUTRITION pot contribui la calitatea și prelungirea speranței de viață a pisicii. 

Îmbătrânirea vine cu un declin al sistemului imunitar și al abilităților de asimilare, precum și cu o pierdere a poftei de mâncare. Masticația poate devine dificilă. Pentru a trece mai ușor prin etapa de seniorat, organismul pisicii poate fi susținut cu ajutorul soluțiilor nutriționale din gama FELINE HEALTH NUTRITION, special adaptate pisicilor în vârstă. Printre alte caracteristici, această hrană are o textură mai moale, un conținut de vitamine îmbogățit și un gust intens ce o încurajează să se hrănească corect.

British Shorthair.

Sensibilități speciale

Acțiunea a diferiți factori poate cauza apariția unor sensibilități, ce afectează bunăstarea pisicii. Studiile noastre extinse, efectuate împreună cu crescătorii dar și în cămine individuale, ne-au ajutat să identificăm 6 mari categorii de sensibilităţi: piele & blană, dentiție, digestie, acumularea bezoarelor, exces de greutate și sensibilitatea tractului urinar. Deoarece hrana joacă un rol esențial în prevenirea acestor sensibilități, gama FELINE CARE NUTRITION oferă soluții nutriționale dedicate fiecărui tip de sensibilitate. Formulată pe baza nutrimentelor riguros selectate pentru acţiunea lor ţintită, este singura gamă de produse care garantează, cu cifre, beneficiile promise în cazul fiecărei sensibilităţi. Pielea, roba, dentiția, bezoarele, digestia, greutatea și sănătatea tractului urinar sunt prioritare și de aceea necesită un răspuns nutriţional specific, adaptat.

Un bun exemplu este acela că 70% dintre pisicile cu vârsta peste 3 ani suferă de afecțiuni dentare. Aceste boli trec de multe ori neobservate, în timp ce durerile cauzate de acestea pot avea consecințe grave asupra comportamentului pisicii și asupra stării generale de sănătate. Hrana uscată poate contribui la menținerea unei bune igiene dentare. Crochetele, ale căror mărime și textură încurajează pisica să mestece, au un efect de periaj mecanic asupra suprafețelor dentare. Rețeta îmbogățită cu un agent activ, stabilizează calciul prezent în salivă şi previne depunerea acestuia pe dinţi sub formă de tartru, încetinind astfel dezvoltarea plăcii dentare cu până la 59%* după doar 28 de zile de administrare exlcusivă a produsului ORAL CARE. 

*Studiu intern Royal Canin, 2005 - Comparată cu o hrană de întreținere care nu conţine agenţii activi prezenți în compoziția ORAL CARE și măsurată în cazul dinților predispuși la acumularea plăcii dentare.

Video

O relaţie excepțională

Graţia mişcărilor, blana ca de catifea, neastâmpărare şi imprevizibilitate... Promisiunea unei prezenţe afectuoase și semnificative există deja, şi este gata să devină realitate. Fiind singura persoană responsabilă pentru sănătatea şi bunăstarea animalului dumneavoastră, vă sunteţi dator/datoare să cunoaşteţi nevoile reale ale pisoiului dumneavoastră, printre care, un element esenţial este nutriţia.

  • facebook
  • youtube