Hrănirea

Imprimare
Sacred Birman

Hrănirea adecvată a pisoiului

Nevoile nutriționale ale pisoiului sunt diferite de cele ale unei pisici adulte. O Nutriție Sănătoasă adecvată, introdusă treptat din momentul înțărcării, îi va stimula creșterea și dezvoltarea unor bune obiceiuri de hrănire.

Hrana pisoiului trebuie să îndeplinească toate cerințele esențiale pentru o dezvoltare armonioasă. La naștere, puiul de pisică se hrănește cu colostrul produs de femelă, necesar pentru întărirea sistemului imunitar. Până la vârsta de aproximativ 5 săptămâni, tractul digestiv este adaptat doar pentru digestia laptelui matern. Treptat, puiul își pierde capacitatea de a digera lactoza (zahărul din lapte). Înțărcarea, care este trecerea treptată de la o hrană lichidă la la una solidă, îl va conduce spre o primă etapă de hrănire cu Nutriția Sănătoasă adaptată special pentru pisoi. Acesta este o hrană completă și echilibrată formulată pentru această primă fază de creștere intensă, care se extinde de la înțărcare până la vârsta de 4 luni. În jurul vârstei de aproximativ 7 săptămâni, înțărcarea este încheiată. Prin urmare, obiceiurile corecte trebuie să se formeze mai devreme! 

.Sacred Birman

Până la vârsta de 4 luni 

După înțărcare, sistemul digestiv al pisoiului rămâne imatur și fragil față de un adult(raportat la numărul de calorii per kilogram de greutate corporală). Prin urmare, nu este indicat să realizați schimbări bruște în dieta lui, la sosirea sa în noul cămin. Cu toate acestea, hrana administrată trebuie să îndeplinească cerințele nutriționale specifice și să conțină o concentrație mare de calorii, fiind în același timp foarte ușor de digerat. S-a demonstrat că un pisoi de 10 săptămâni mănâncă de 3,5 ori mai multe calorii per kg de greutate comparativ un adult!

Sacred Birman.

După vârsta de 4 luni  

De la vârsta de 4 luni, pisoiul trece printr-o perioadă de creștere mai lentă: o a 2-a etapă în care Nutriția Sănătoasă îi oferă o siguranță digestivă sporită și contribuie la dezvoltarea corespunzătoare a musculaturii și a sistemului osos, având în același timp un conținut mai scăzut de grăsimi. În jurul vârstei de un an, capacitatea digestivă ajunge la maturitate, iar pisoiul se poate hrăni cu o Nutriție Sănătoasă dedicată etapei de viață adulte, adaptată la stilul de viață sau la rasa sa. După sterilizare, necesarul de energie al pisicii scade brusc, în timp ce apetitul crește. Este util să cereți sfatul medicului veterinar în ceea ce privește necesitățile nutriționale ale animalului.   

Sacred Birman .

    

Obiceiurile naturale de hrănire ale pisicii

În natură, o pisică adultă se hrănește cu prăzi mici pe care le vânează din instinct. Prin urmare, aportul ei de hrană este împărțit în numeroase mese mici, de la 10 la 20, pe o perioadă de 24 de ore. Deoarece o masă durează doar unul sau două minute, ea mănâncă 5-6 grame de hrană de fiecare dată. Acest comportament este caracteristic tuturor pisicilor, chiar și celor care locuiesc în apartamente. Prin urmare, este esențial pentru comfortul său să aibă mâncarea întotdeauna la dispoziție, asigurându-vă că este nealterată și servită alături de o sursă de apă proaspătă. 

Sacred Birman

Încurajarea unui obicei de hrănire sănătos

Pisoiul trebuie să mănânce într-un mediu liniștit. Locul în care se hrănește, zona în care sunt amplasate vasele care conțin apă și hrană trebuie să fie cât mai departe posibil de zona în care este amplasată litiera. Dacă există un câine în casă, este bine să așezați recipientele pentru pisoi astfel încât să nu fie accesibil câinelui, de exemplu, la înălțime. 

Este mai bine să nu utilizați bolurile duble „apa + hrană”. Apa poate fi murdară, iar pisoiul va refuza să bea. Dimpotrivă, acestea trebuie să fie plasate departe una de cealaltă. Recipientele din sticlă sau ceramică au avantajul de a nu reține mirosuri și sunt destul de stabile. 

Hrana trebuie să fie lăsată treptat la îndemâna pisoiului în regim de autoservire. Cu toate acestea, ar trebui să urmăriți cantitatea totală consumată la fiecare 24 ore prin cântărirea aportului recomandat care este menționat pe ambalaj. Apa trebuie să fie întotdeauna limpede și schimbată de două ori pe zi.                            

Video

Creşterea și socializarea pisoiului

Graţia mişcărilor, blana ca de catifea, neastâmpărare şi imprevizibilitate... Promisiunea unei prezenţe afectuoase și semnificative există deja, şi este gata să devină realitate. Fiind singura persoană responsabilă pentru sănătatea şi bunăstarea animalului dumneavoastră, vă sunteţi dator/datoare să cunoaşteţi nevoile reale ale pisoiului dumneavoastră, printre care, un element esenţial este nutriţia.

  • facebook
  • youtube